Sider

torsdag den 29. marts 2012

Opstart på slædetur

Er næsten færdigpakket til i morgen, og håber at jeg ikke har glemt noget essentielt. I onsdags fløj helikopteren ikke, en af piloterne var syg, så jeg blev lidt bekymret. I dag så jeg den i luften, så mon ikke også den skal på arbejde i morgen. Turen starter kl. 9.00, og det tager 45 min at flyve op til Qaanaaq, hvor min 4-dages slædetur starter. Så bliver jeg hentet af Hans fra hotellet (vist mere et vandrehjem), og så skal vi tale tur. Otto, som er den fanger, jeg skal ud med, han har et gæstehus i Siorapaluk, så mon ikke vi tager derop lørdag. Derefter så er det bare, hvad vejr og hunde bringer, skøøøøønt. Der er faktisk gode vejrudsigter både på DMI og Wunderground.com. Solskin siger den ene og varmt (minus 10), siger den anden, hvis bare noget af det holder stik, så er jeg heldig. Solcreme er der check på.

Udover min egen bagage, er jeg spækket med mild ost og M & M chokolade. Man kan jo savne de mærkeligst ting, og det her var indkøbssedlen fra en guidekollegas søster og svoger, der er fastboende deroppe. Jeg har fået anvisning på, hvor deres hus ligger og et B-nummer (alle bygninger har et nummer i Grønland ligesom på basen). I sidste ende er det nok lige så effektivt bare at spørge efter Jane :)

Indtil videre har jeg fri til og med fredag i næste uge, og hvis helikopteren ikke flyver onsdag, og jeg ikke får et slædelift tilbage til basen, så er jeg strandet deroppe i en uge. Den flyver jo ikke Lang Fredag. Lidt spændende, og jeg har taget strikketøjet med, hvis jeg nu skulle få for meget tid på hånden. Ikke computer og ikke bøger, der skal bare være plads til at nyde oplevelsen og omgivelserne.

Jeg er på sms med min gode ven Henrik. Han er i Cambodia på feltarbejde. Kunne vi være mere i hvert vores verdenshjørne? Ikke så meget is og sne der, og ikke så meget jungledyr her. Apropos dyr, så fik jeg lige de sejeste billeder på facebook fra Tasiilaq, hvor alle ungerne i legofarvede flyverdragter står rundt om en død blodig isbjørn, der ligger i favnen på en fanger. Så er der noget ved at gå tur med børnehaven!

Jeg var forbi posthuset for at hente post, men jeg have ikke postnøgler med til postboksen. Pyt, jeg kan komme ind bagved i postboksrummet med mit keycard, så jeg luffede derind alligevel. Der var en underlig lyd i gangen, og da jeg kom hen til låsen, stod den og blinkede og bibbede - helt klar i stykker. Nå, ingen post altså, jeg ringer den defekte lås ind til Service Call (vores altmuligmand service). Et par timer senere kommer jeg forbi igen, og der holder en servicebil, så jeg spørger manden, om låsen nu er i orden. Nej, det er den ikke, han havde ringet efter endnu en mand, der kunne komme og bryde døren ned -  øh hvad? - fordi re-set mekanismen til låsen sidder INDEN i postboksrummet. Vi var begge to færdige af grin, det er totalt Thulekludder af bedste skuffe :D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar